Media är först ut

Digitaliseringen av media sker tidigt i digitaliseringsvågen. Det är inte så konstigt, att digitalisera Media objekt är rätt enkelt.
Det största motståndet mot digitalisering Av media har återfunnits bland innehållsägarna. De var/är paniskt rädda för att deras verk ska kopieras. Att det man lagt sin själ i och hoppas kunna leva på kan kopieras med ett knapptryck är ju minst sagt skrämmande. Det har lett till till en kultur där man känt trygghet om ens verk bara distribueras genom ett fåtal betrodda kanaler. Helst analoga.
Dessa betrodda kanaler har inte varit sena att försöka monopolisera både verk och konsument för att säkerställa ett behov av sig själva (”the middlemen”). Eftersom verksägarna tycker att the ”middle men” tagit för sig så har man gjort sig av med dem när man inte längre tror sig behöva dem. På sistone har adresserat konsumenter direkt utan Middle man.

Just nu är digitaliseringen ganska accepterad, men man experimenterar ganska friskt med hur hur man ska använda den! Är det viktigast att ha kontroll över innehållet, att förenkla användningen eller minimera kostnader?

Detta gör att Media har ledartröjan i digitaliseringen, mycket av insikterna bör kunna återanvändas av andra som är på väg in i digitaliseringen.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: