Boris bestämmer!

Det Brittiska valet är genomfört och Det Konservativa Partiet(Tories) med Boris i spetsen har egen Majoritet i parlamentet. Det är ju inte så att Torries fick mer än hälften av rösterna men de vann i mer än hälften av röstdistrikten, om de sen vann med 1 rösts övervikt eller med 100 000 rösters övervikt i distriktet spelar ingen roll i det brittiska valsystemet.

Valet var en av Boris elegant contaminasammanblandning av Höger/Vänster axeln och Stay/Leave axeln. Den största frågan var nog egentligen om Storbritannien ska ”Stay” in EU or ”Leave” EU. Om man tänker på att de flesta ”Stay” anhängarna fanns i stora valdistrikt och ”Leave” anhängarna fanns i små valdistrikt så är det ju en smart strategi att se till att ett vanligt val kan legitimera en framtid där en minoritets önskan får en majoritet trots att en majoritet av befolkning en kanske inte vill legitimera ett ”Leave” beslut.

Det positiva i denna soppa är förhoppningsvis att Britterna flaggar upp sin verkliga riktning, och gör en kontrollerad Brexit där man gör rätt för sig både pengamässigt och strategiskt.

Jag har dock fortsatt svårt att förstå hur någon Britt kan tro att deras framtid ska kunna bli bättre som 65 miljoner Britter än som en del av 512 miljoner Européer.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: