Att köpa en tjänst

Det är mycket attraktivt att betala en månadsavgift och få obegränsad tillgång till en massa innehåll. Det som styr vad du får göra är avtalet du ingår med tjänsteleverantören.
Inom musik har Spotify och Apple annamat samma typ av modell, du betalar en månadsavgift och du får lyssna hur mycket du vill på deras musiksamlingar. De sköter alla betalningar och rättighetskrav som rättsinnehavarna kräver.

Vad skulle hända om tjänsten som du använder gick i konkurs? Det som skulle märkas direkt är att du inte längre kommer åt några spellistor, varken leverantörens eller dina egna. Om du har en gammal skivsamling så har du fortfarande rätten att spela skivorna och gamla nedladdade filer. Men å andra sidan så har det tjänstebaserade systemet varit så bekvämt så att du varken kan hitta skivor, filer, appar eller gamla enheter för att kunna gå bakåt i tiden.

Var noggrann vid val av tjänsteleverantör för om du tvingas byta så kommer det vara jobbigare än du vill och tror!

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: