En Bok

En bok har inget med papper att göra, pappret är en del av en distributionsform, boken är ju själva texten. En text kan distribueras i en massa olika format tex som bok, pocket, ljudbok, e-bok, radio, osv.

Jag är rätt säker på att man gradvis kommer att dela på text och papper även i bokbranschen. Det är redan på gång, se tex alla ljudböcker som finns redan idag. Om man renodlar texten, dvs låter konsumenten köpa rätten att tillgodogöra sig texten på det sätt konsumenten önskar så hamnar ersättningen hos författarna och förlagen får tävla om att ha bäst distribution och marknadsföring. Författarna får tävla om vem som skapar den bästa texten. Att slå ihop flera saker(innehåll och distribution) till ett erbjudande är normalt ett sätt att skapa högre intäkter för ”the middle man”. Det vill vi nog inte, vi vill ju komma åt det göttiga innehållet.

I och med Digitaliseringen är detta inte en teknisk fråga undan en fråga om individens vilja. Vi konsumenter tycker inte om att känna oss lurade och förlagsverksamheten går dåligt det är nog dags för förlagen att tänka om.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: