Bättre glasögon!

Jag har ett ganska besvärligt synfel, jag ser dubbelt. Algoritmen i min hjärna klarar inte av att göra en bild av de synintryck mina ögon levererar. Lite fel kan min hjärna korrigera men på lite avstånd så behöver algoritmen hjälp av mina glasögon.

Min dröm är att jag skulle kunna köpa mig ett par glasögon som på framsidan filmade världen och på baksidan visade två identiska bilder, en för vardera öga och vips så skulle jag vara av med mitt dubbelseende. Jag tänker att om man kan ta fram night vision goggles för militären, så borde man kunna ta fram glasögon för oss med dubbelseende.

Min dröm har kommit närmare än någonsin tidigare. Har just läst att ett danskt projekt finansierat av ”Innovation Fund Denmark” kommer att kunna skriva ut en nanostruktur för komplexa synfel med laserprinter. Utskriften kan sedan monteras på oslipade vanliga linser. Snart kommer jag att kunna se bara en bild igen och kunna välja glasögonbågar som jag vill ha utan att tänka på linsens krav på bågar. Leverans ska kunna ske en halvtimme efter att synundersökningen är klar. Vi lever verkligen i en värld som hela tiden blir bättre, visst är det häftigt!

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

4 reaktioner till “Bättre glasögon!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: