En bra pryl

En sak som är i tilltagande, är en önskan att de bra prylarna eller tjänsterna fungerar även nästa år.
Detta är extremt synligt i Smartphone branschen. Konsumenter förvänta sig att den dyra telefonen ska fortsätta att fungera nästa år. Eftersom antalet finesser som människan kan lära sig använda utvecklas långsammare än tekniken så är vi rätt nöjda med den smartphone vi redan har, bara den fungerar. När inköpet av ny telefon inte längre drivs av en önskan att få fler finesser så bli underhåll och service av mjukvaran viktigare. Att hålla prylar vid liv är bra, speciellt i en värld där ”slit och släng” idéen, är på väg att slängs ut.

I din nya smartphone, så är ju faktisk hård- och mjukvara utvecklade för för världen som den var precis innan den nyinköpta smartphonen levererades till dig. Det finns faktiskt ledtider i både utveckling och produktion. Så för att få det senaste så laddas ny mjukvara ner efter inköpet. Den nya mjukvaran passar bättre i världen som den är nu. Vi konsumenter är ju faktisk sista utpost i det eviga testet av den senaste mjukvaran. Så vi får ju det senaste, och det vill vi ju ha. Världen fortsätter att utvecklas, så efter tag så behöver din pryls mjukvara uppdateras på nytt och en ny mjukvara laddas ner.

Det är ju så härligt med en värld där den senaste mjukvaran laddas ner hemma på nattduksbordet. Mjukvarunedladdning förlänger och förändrar funktionaliteten på din pryl. Prylen borde faktiskt bli bättre hela tiden, så länge den är supportad.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: