Cityhandel

Dagens handel transformeras i rasande fart. Mycket av det som vi individer förväntade oss av innerstadshandeln har flyttat ut ur centrum till områden med gott om plats. Handlarna där använder specialdesignade nya lokaler som kräver mindre bemanning och kan presentera större sortiment än existerande innerstadslokaler. De låga kostnaderna har gjort det möjligt att ha längre öppettider. Större sortiment och bättre öppettider har i sin tur gjort att vi konsumenter hellre väljer att handla där.

För att uppnå lönsamhet så måste centrumhandlare ha ett högre pris. Vi människor är ju ekonomiska varelser, så om prisskillnaden är för stor så röstar vi med plånboken och avstår innerstadshandeln.

Det som en gång var innerstadens viktigaste fördel, denna stora flora av olika butiker håller sakta (kanske snabbt) på att erodera.
Som om det inte var nog med konkurrensen med de stora köpområdena så finns i nästan allt att köpa på internet. Det som sker är kanske en ostopplig anpassning mot den nya värld som vi är på väg in i.

Allt medan vi dricker dyrt kaffe på stan!

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: