E-commerce

Internethandel har så många fördelar gentemot fysisk handel. Det är egentligen bara två saker som talar för den fysiska handeln, ledtiden för leverans och vårt behov av att se och känna på den verkliga produkten.

Den produkt vi köper hos en fysisk handlare kan vi både se och klämma på. Sen gör vi en bedömning utifrån vår egen upplevelse, vi behöver varken lita på eller tro på någon annan än oss själva. För den egna värderingen är ju den sanna värderingen.

Om man står i butiken så är ju ledtiden mellan köp och leverans nära noll. Den otålighet man kan känna av den korta period från att man har bestämt sig tills att man bär sitt köp ut ur butiken och därmed känner sig som den obestridlige ägaren är minimal.

E-comercial (Internet handeln) jobbar intensivt med att minimera dessa fördelar för den fysiska handeln. Den nya tekniken som ångar framåt baserad på både AI och IoT kommer att leda till förslag på lösningar för båda tillkortakommandena. Vi kommer framöver att se både inköpsavatarer och nya leveranssystem.

Nu kommer inte den fysiska handeln kapas bort med ett gordiskt hugg, snarare kommer vi en dag att fundera på hur handel gick till innan internet.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

2 reaktioner till “E-commerce

  1. När kommer den första internetbutiken som levererar saker till dig under föresatsen att du antagligen kommer att vilja beställa just den prylen inom en snar framtid?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: