Spelar det roll varifrån pengarna kommer?

Manchester City är uteslutna från Chapions league och ska betala böter till UEFA för att de inte uppfyllt UEFA FFP(Financial Fair Play) regler. UEFA FFP regler ska borga för att klubbar som spelar i UEFA arrangerade event har en sund ekonomi baserad på själva fotbollbollsverksamheten.

Tanken är att det ska inte gå att köpa sig till framgång baserat på att rika fans skjuter till pengar varje gång klubbens ledning har handlat för dyrt i förhållande till de intäkter som fotbollsverksamheten genererar.

Enligt UEFA ska City ha försökt lura UEFA genom att överdriva sina sponsorintäkter, när egentligen pengarna som behövts har varit gåvor från ägaren Sheikh Mansour bin Zayed al-Nahyan of the Abu Dhabi ruling family. Detta skulle i så fall vara ett brott mot UEFA FFP.

Uteslutningen från Champions league varar i två år och böterna är satta till €30. Manchester City kommer att överklaga till CAS (Court of Arbitration for Sports). City upplever att de blivit anklagade av UEFA, prövade av UEFA och dömda av UEFA. Därför vill de att detta omedelbart hanteras av en opartisk enhet, CAS. UEFA har ju inte direkt gjort sig kända för sin oförvitlighet, så det finns anledning att vända sig till CAS.

En fråga till oss är ju trots allt hur viktigt är det med sportslig rättvisa när stora pengar kan dra världsspelare till ditt favoritlag.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

En tanke på “Spelar det roll varifrån pengarna kommer?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: