Jag, en cyborg

Sen en vecka tillbaka så passerar allt ljud till min hjärna genom mina hörapparater. Jag har en tämligen normal hörselnedsättning. Jag hör mycket sämre i det högre tonregistret i båda öronen. Min hörapparat är alltså egentligen inget annat är en schysst equalizer med finesser.

Ljudet som kommer ur dem är så väl sammanvävt med det verkliga ljudet att jag omöjligt kan säga vad som är originalljud och vad som är manipulerat ljud. Mina hörapparater är även ihopkopplade med min telefon, så om det ringer så kan jag svara direkt i mikrofonen som är inbyggd i min hörapparat. På något sätt så vet de två enheterna att de ska samverka så att ljudet inte hamnar i osync. Jag kan även låta ljudet från en strömmande video gå rakt ut i min hörapparat, i stereo. Så nu kan jag kolla på film medan alla tror att jag jobbar 😊.
Funktionalitet behöver energi, så en uppenbar nackdel är att jag måste byta batterier varje vecka. Men ändå, tänk vad lite energi som behövs för alla dessa fördelar.
Min farmors hörapparat på slutet av 90-talet var både fulare, klumpigare och dummare. Den var faktiskt så dålig att den höll mig tillbaka från att skaffa hörapparat i flera år.
Utan att behöva sammansmälta med tekniken så kan man faktisk ha en cyborgliknande upplevelse, bara man vågar ta på sig en hörapparat.

Tänk vad svårt det kan vara att ta till sig hur mycket bättre världen faktiskt har blivit bara de senaste decennierna.

cyborg tillägg

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: