OK Boomer!

Kan höras i olika sammanhang, oftast när en yngre generation känner sig oförstådd av en äldre generation. Frasen yttras när den yngre generation tycker sig ha uttömt alla möjligheter för att förklara varför dennes åsikt bör anammas av den äldre generationen och den äldre inte låter sig påverkas.
När någon säger OK boomer, betyder det att denne inte kommer att lägga mer möda på att övertyga den andre, därför att förståelse kommer ändå inte att uppstå.

Jag kan känna att detta är väl hårt, vi borde nog anstränga oss lite mer från båda håll för att förstå varandra bättre

Marknadsförarnas generationstänk stammar från idéen att individen formas mer av viktiga upplevelser än av vilket år att man är född.
Fast det är klart att det är mer sannolikt att man har haft liknande upplevelser om man är född samtidigt. De mest använda generationerna just nu är: Baby Boomers, Gen X, Millenials(Generation Y), GenZ, Generation Alpha.

Baby Boomers är präglade av perioder när det föds många barn och samtidigt finns en stark tro på framtiden, t.ex. straxt efter WW2. Under Boomerns uppväxt var världen var inte så komplex och föränderlig som under senare generationers uppväxt, det har fått många att tycka att individer från denna generation är förändringsovilliga.
Detta i kombination med att Boomern tycker att denne har byggt upp det samhälle som vi alla åtnjuter har lett till myntandet av uttrycket ”OK Boomer”.

Uttrycket visar att viljan att lägga mer möda på att övertyga en annan individ från en äldre generation är slut, men att representanten för den yngre generationen fortfarande anser sig ha rätt.

Detta i en tid när vi behöver mer förståelse, inte mindre.


Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

En tanke på “OK Boomer!

  1. Misstänker att jag betraktas som en boomer från och till!
    Kanske t.o.m. av en och annan i min egen generation! Har mött somliga själv.
    Sent om sider har jag lärt mig att det ibland är läge att konstatera: Jag hör vad du säger. Och sedan lägga ner!
    Men absolut! Att lyssna mer uppmärksamt på varandra har vi allt att vinna på!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: