Att köpa eller inte köpa, det är frågan!

Jag tror jättemycket på ”new tech” men första generationen av ett genomförande av en viss funktionalitet är inte alltid så himla bra.

För att ses som ett flexibelt och snabbfotat bolag i Tech så lanseras ofta den första generation av en produkt lite för tidigt. Om en och annan bugg slinker igenom så känns väl inte som en katastrof, men i de fall man där låter man lite väl många buggar(både i funktionalitet och affärsmodell) hittas av oss konsumenter så blir vi lite trötta på dessa Tech företag.
När man ber om betalt så förväntar sig konsumenten en viss affärsmodell och en viss funktionalitet, inte att man ska vara del av ett test.

Det är inte OK att låta konsumenterna vara testare även om man kan ladda ner mjukvara efter lansering. För om man ändrar nyckelfunktionallitet eller affärsmodell efter lansering så har man ju faktiskt lurat konsumenterna att köpa något som det inte var.
Det var ju inte så att konsumenten ville betala för att bli testare.

Alla har vi ju våra egna risknivåer, så vi måste välja viken generation av en produkt vi är beredda att kliva in på, men vi förväntar oss att den är färdig.

Nästa generation är alltid bättre i vår Tech värld, men när leverantören ber om att få betalt så förväntar man sig att produkten är färdig.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

En tanke på “Att köpa eller inte köpa, det är frågan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: