Det spelar ingen roll

Det spelar ingen roll vem du är, covid slår blint, svenskar kan få det, italienare kan få det, iranier kan få det, amerikaner kan få det, rika kan få det, fattiga kan få det – faktiskt vem som helst kan få det. Tills vi hittar ett vaccin är vårt enda skydd att inte komma i kontakt med viruset för att slippa få det. Det gäller oss alla på den här lilla kulan.

Det betyder att det är viktigt för varje individ att bry sig om sin nästa och även om individer i andra länder. För innan vi blivit av med den sista smittade individen så kan smittan blomma upp igen. För tre månader sen var detta ett lokalt problem i en provins i Kina, nu är det hela världens problem.

Att stänga portarna och titta bort är inget alternativ. Vi måste dela den kunskap som finns eller uppstår så att alla kan göra sitt yttersta för att vi ska kunna återvinna den frihet vi faktiskt hade.
En sak som är underbar med kunskap är att din kunskap inte försvinner när du delar den, du kan fortfarande använda den och sannolikt kommer du att få ta del av andras kunskap, och då vet du ju mer.

Så låt oss inte vara småsinta och försöka slå mynt av en tro på att jag har hittat den den bästa lösningen. Vi alla behöver lösningar, tillsammans kommer vi att hitta den bästa lösningen.

När jag skriver detta så spelar de på radion: Billy Joel, River of dreams, den förmedlar en underbart positiv känsla, vi kommer att finna lösningar för våra liv under och efter covids framfart.


Jag tror att denna stundtals jobbiga period med bland annat social distansering gör att vårt samhälle snabbar på acceptansen av nya processer för kommunikation, handel, umgänge och samarbete. Förändringar som vi skulle behövt anamma hur som helst. Det är bara det att förändringarna som kunde tagit 10 år, nu tvingas nu fram på några månader.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: