Till andra sidan

Jag tillhör den skara som tror på ett ganska civiliserat liv på andra sidan av corona krisen. Mycket kommer dock vara annorlunda.

Själva biljetten för passagen genom portalen till vårt nya samhälle kommer att vara tron på att man inte kommer att dö av Corona. Det finns tre saker som kan ta oss individer genom portalen till tiden efter:
-när man har varit sjuk och tillfrisknat
-när man har fått vaccin
-när det finns medicin som gör att man inte dör av smittan .

Just nu sätter vi vår tilltro till att vårt beteende ska hålla stången mot smittan tills att vaccin eller medicin finns tillgängligt.
Om det fanns en medicin som gjorde det osannolikt att en smittad individ skulle dö av smittan så skulle det troligen räcka till en biljett genom portalen. Den medicin som det talas om idag, Remdesvir, togs fram som medicin mot Ebola och hoppet är att den ska vara effektiv även mot Covid-19 infektion. Frågan är om den är effektiv nog att få tillräckligt många att tro att de inte kommer dö av Corona, jag tror inte det. Vaccin verkar tyvärr dröja ett tag till. Så vi får nog vara uthålliga och starka ett tag till.

Vi är på väg men vi är inte där ännu, genom att följa de rekommendationer vi får ger vi vetenskapsmännen mer tid att skapa medicin och vaccin.
En före detta kollega sa, ”det är aldrig för sent att ge upp” det ligger mycket i det.

Vi människor har ju faktiskt lyckats leva på alla kontinenter och dessutom har vi åkt till månen, det är klart att vi hittar medicin eller vaccin, nu när vi alla har ett gemensamt mål.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

En tanke på “Till andra sidan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: