Ett hälsopass…

I ett dynamiskt dokument som visar en individs hälsoläge skulle man kunna registrera all möjlig och omöjlig hälsofakta. T.ex. vaccin injektioner, synfel, hörselnedsättningar, allergier ,recept lista och naturlig immunitet. Tänk om man är eller ska långt bort så skulle man kunna kunna kunna visa att det faktiskt är som man säger.

All denna information om en individ finns faktiskt redan men på många olika ställen och den som får ta del av datat vet inte om det är pålitligt.

Om du har givit din tillåtelse till någon att ta reda något om din hälsa så måste denne kunna lita på det denne ser. Den som tolkar datat måste kunna lita på att datat är korrekt.
Det finns teknik, Blockkedjan, som gör är inte någon enskild individ/grupp/myndighet behöver ansvara för att datan är omanipulerad efter att data lagts in, det kan tekniken göra.

Däremot kan inte blockkedjan verifiera att det som läggs in är korrekt. Bara se till att det som lagts in är sökbart och oförändrat efter den ursprungliga inläggningen.

För att verifiera att själva ingångsdata är korrekt så måste det finnas ett förtroende mellan den som lägger in och den som läser av datan.
I dessa Corona tider så ser vi tydligt hur vår värsta fiende, själva Corona viruset, verkligen inte bryr sig om nationsgränser, då måste förtroendet kunna spänna över existerande Nationsgränser.

Ett FN organ kanske kan vara den som båda parter kan lita på.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: