Ett bevis

Ett hälsopass skulle ju kunna vara bra, ibland. Dagens pass kan bara ge en ögonblicksbild av din hälsa just i det ögonblick då du ansökte om passet.
Hälsoläget på tok för dynamiskt för att passa i dagens Pass.

Ett Nationellt pass visar bara att du är medlem i en viss nation, det är som ett medlemskort i en klubb där man tar det på allvar vilka som är med eller inte.
En del nationer tillåter även att man är medlem i andra nationer.

Det skulle kännas konstigt att bli portad från ett land på grund av att man utgör en smittorisk om man är immun mot den just den smittan som man blir stoppad för.
Ett hälsopass måste vara mer dynamiskt än ett traditionellt pass, ny relevant data kan uppstå. Dessutom har det lagrade datat hög missbrukspotential.


Med tanke på det vi ser och hör idag så kommer det dock att bli viktigt att kunna se vilken status en individ har t.ex. gällande pandemivirus vid passage över nationsgränser.
Vi har ju redan sett att individerna tycker att framtida integritetsrisker väger lätt mot omedelbara smittorisker, så varför inte ett hälsopass?

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

En tanke på “Ett bevis

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: