Framtiden är här…

Framtiden är här, bara dåligt ihopsatt. Väldigt mycket av det vi vill se i framtiden finns redan, det är bara utvecklat för specifika ändamål. Det behövs en massa olika specifika appar för att använda sig av många olika funktioner. Det är ofta rätt svårt att komma åt det goda. Jag tror att det finns minst tre viktiga trösklar som måste passeras innan vi accepterar en extra värld baserad på data.

Nätverks kapacitet – Om vi får tro på telecom operatörerna så har utbyggnaden av 5G börjat. Ja, det är klart, men en nod är inget nätverk, det är en början.

Miniatyrisering – när Nokia härjade som värst på mobilmarknaden var 100 gram en viktig gräns för mobilen, idag kan vi ringa med vår klocka.

Samarbete – Att ensam härska över framtiden ter sig mycket attraktivt för många spelare, men vi konsumenter ser nog helst att ”min app” kan användas på de tjänster jag vill åt.

Tröskelvärdena för nätverkskapacitet och miniatyrisering kommer att passeras, det är ju bara teknikutveckling. Samarbetströskeln är högre och svårare att ta sig över. Det är många som ser de enorma möjligheterna med att skaffa sig tekniska monopol för framtiden.
Det är lätt att tro att den teknik jag har är oumbärlig. Men det finns alltid sätt att hantera andras teknik. Monopol baserade på andra monopol är svårare att hantera men det går, se på Spotify.

För att kunna ta del av den bättre framtiden så måste fler av oss tänka att det kan vara bättre att ta en liten del av något stort, än att ta en stor del av något litet.

För att kunna erbjuda konsumenterna det de vill ha måste leverantörerna samarbeta!

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: