En kompromiss

Nästan allt är en kompromiss. Om vi tänker t.ex. på fysiska produkter så är ju själva grundidén att ett genomförande ska kunna passa till många olika individer. Olika individer har olika krav på produkten, så för att uppnå idén med ett genomförande för många individer så blir resultatet en kompromiss. Kompromissen måste vara tillräckligt bra för att de olika individerna ska tycka om produkten.

Ibland är en del krav så viktiga att kompromisserna blir för stora för att genomföra en produktifiering. Om man gör för många och och för stora kompromisser för att uppnå en produktifiering så kommer man missa den marknad man tänkt sig för produkten.

Just detta tror jag har hänt för BMW. BMW var utan tvekan med i tätgruppen bland de traditionella biltillverkarna med i3 och i8. Inför de kommande elektrifieringarna satsar BMW på en gemensam plattform för bilar med elmotorer och förbränningsmotorer. Dessa kompromisser gör att man t.ex. inte kan utnyttja de enorma formfördelar som möjliggörs vid elektrifiering.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

En tanke på “En kompromiss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: