En värld till

Nu kommer AR och VR med fart. AR är en förkortning av Augmented Reality (Förstärkt Verklighet). Det man menar är att din vanliga värld förstärks med olika digitala inlägg. Inläggen kan vara olika beroende på tidpukt, geografisk position och även på individ. I AR.s bror VR (Virtual Reality, Konstgjord Verklighet) har man placerat användaren i en konstgjord värld.

Det mest kända AR upplägget just nu är Pokémon Go, där har Niantic förstärkt den vanlig världen med digitala pocket monsters baserat på olika geografiska platser. Man kan ju tänka sig att monstrens beteende är olika beroende på vilken individ som ser dem i sin smarta telefon, men det vet vi inget om.

Hur är det då med alla dessa virtuella möten som vi i expressfart fått vänja oss vid? Om man ser det som att det bara är en realtidsvideo som placerats på din datorskärm så är det ju inget annat än ett videosamtal(inte länge sen det var sci-fi). Men om man ser det som ett skapat digitalt mötesrum dit alla konferensdeltagare tagit sig, så är detta definitivt en Virtuell Verklighet.

Vi har gått igenom en Crasch Course under 2020 där många människor har insett att verkligheten är olika beroende på hur man ser den. Jag har svårt att tro att individerna inte kommer att pynta sin omgivning eller sig själva om man kan. Individerna kommer att kunna leva i många världar och man kommer att spendera mest tid där man trivs bäst.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

En tanke på “En värld till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: