Att resa

För de flesta finns det något lockade med att resa. Att få komma till en ny plats att se något nytt, att få justera sin roll. För det måste ju vara det som driver oss människor att lägga en så pass stor del av den surt förvärvade inkomsten på att distansera oss från den vardag vi lever i. Men om man istället bytte ut omgivningen så skulle individen kunna vara på samma plats oavsett vilken omgivning som är eftertraktad.

Strax efter millenieskiftet hävdade Google att de skulle göra världen sökbar, jag trodde att det var lite överdrivet, idag är världen sökbar. Sen kom streetview, vilken lycka när jag första gången kunde se min gata på internet. Jag ser ingen anledning till att nya världar inte skulle kunna skapas om vi vill ha dem.

Att kunna resa till nya platser med ljusets hastighet kanske påminner om att gå igenom en portal, ingen restid utan man är omedelbart framme. Om man låter VR headsetet vara portalen så kan vi resa vart som helst med ljusets hastighet inom 10 år, även till platser som inte finns.

Varför skulle vi som individer vilja lägga våra surt förvärvade slantar på att knö in oss i ett flygplan, sitta trångt, smutsa ner vår planet och riskera att bli besvikna? Jag har svårt att se en framtid för turismindustrin som den ser ut idag.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: