Osbourne Effekten

Osbourne effekten är när den nya produkten är så mycket bättre än den existerande, så att nyinköpet skjuts på framtiden i väntan på det nya.
Alla vi som älskar ny bättre teknik har drabbats av att behöva göra ett och samma val: Ska jag köpa nu eller hålla ut och vänta på den nya bättre generationen?

Det vi ser i tech är att trots att det nya är bättre än det innevarande tror vi oss inte ha någon glädje av de nya, så därför köper vi inte. Vi kan inte inte föreställa oss hur annorlunda vår värld kommer att bli av att jag lägger mina pengar på en ny grunka, som är marginellt bättre än den jag har. Eftersom vi människor nästan alltid prioriterar närstående lycka mycket högre än framtida lycka, så är evolution mycket mer framgångsrikt än revolution.

Det gör att en existerande spelare med en framgångsrik historia har allt att vinna på att bara förlänga existerande produkters liv och sprida FUD (FearUncertentyDoubt) om det nya revolutionerande. ”Spela säkert, sitt still i båten, fortsätt lita på mej” vill de att vi ska tänka så de kan komma ikapp.
I bilvärlden är detta extremt tydligt. Alla med en historia av förbränningsmotorer FUDar så mycket de kan även om de vet att förbränningsmotorn har nått slutet av sin era. När sanningen blir mer och mer uppenbar så litar man på Osbourne och berättar om fantastiska framtida releaser.

Det nya revolutionerande kommer att komma från spelare som inte låter sig begränsas av sina existerande erbjudanden, utan från de som är villiga att ta stora risker för att nå ut med sitt nya erbjudande.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: