Att resa bakåt i tiden

Det finns många krafter som tror att det bästa för Sverige är att backa tiden till just innan Corona epidemin och göra som Cheer sjunger i låten ”If I could turn back time”.

De som förespråkar detta är inte realistiska på en fläck. Det finns konservativa krafter som strävar mot målet att det var bättre förr. Så fort du känner ett drag av att någon vill uttrycka att det var bättre förr, tänk att det är omöjligt. Det är omöjligt att lyfta en detalj ur sitt sammanhang och förvänta sig att man vet något om vad resultatet faktiskt blir. Man måste utgå från nuet, för tiden går oförtrutet framåt. Tidens gång har inte bara påverkat den detalj man tittar på utan även sammanhanget som detaljen fanns i.

Det finns bara nu, alla aktiviteter leder till den nya värld vi lever i.
Så om någon vill frammana dina minnen från förr så vill de manipulera dig att tro att de kan föra dig till en passerad tid. Det finns ingen annan tid än nu, framtiden skapar vi med våra handlingar. Det som har hänt har hänt och det finns inte något sätt att backa tiden, även om vi ibland skulle önska det.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: