Fotbollens oskuld

Så fick Gary Lineker rätt igen, 22 män jagar en fotboll och Tyskland vinner. Nu är ju Tyskland mer än bara Bayern som slog PSG i finalen av Champions League i fotboll. Det fanns ett ögonblick just efter att PSG vann över Leipzig i semifinalen som jag trodde att Linekers gamla uttalande skulle komma på skam.
Jag trodde att vi just bevittnat hur mer pengar trumfade tradition, men sen blev det final och allt blev som vanligt, tyskarna vann.

Det kanske ändå var så att semifinalen gav oss ögonblicket då vi förstod att rika ägare är beredda att pytsa in massor av pengar för att vinna. Det blir svårare och svårare att förstå en fotbollsklubbs ekonomi. Den som har en ägare som tror sig kunna få stjärnornas glans på fotbollsplanen att spilla över på andra aktiviteter kan satsa enorma pengar för att dennes klubb ska vinna. Det är ju inte bara att fylla läktarna med fans, det ska vara rätt fans också. För inte tror väl Dietrich Mateschitz (Red Bulls och R B Leipzigs ägare) att han säljer mer energiläsk när publiken skriker könsord?

Sporten går mer och mer mot att bygga andra varumärken än klubbens eget. Det är nog bara att acceptera att hjärna trumfar hjärta. I gengäld får vi glädja oss åt att ytterligare en part vill förbättra upplevelsen, på arenan, på plan, på tv:n……

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

En tanke på “Fotbollens oskuld

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: