Greta har rätt!

I sitt tal till generalförsamlingen i FN så undrade Greta Thunberg hur vågar ni. Vågar vadå? Greta undrade hur den bestämmande generationen gör så lite. Enligt Greta så är det obegripligt hur de med möjlighet att påverka inte reagerar kraftigare medan den värld vi tycker om förändras till det sämre varje dag.

Det finns, enligt Greta, gott om bevis för att det är människornas utsläpp som gör att Jordens natur förändras på ett för mänskligheten ofördelaktigt sätt. Det finns dessutom otaliga bevis för att de flesta av oss älskar sina barn, de ska ju faktiskt ta över det vi lämnar efter oss.


Den bestämmande generationens trade off mellan konsumtion idag eller i framtiden är alldeles för tungt viktad mot idag. För om vi inte gör något för att hantera våra utsläpp idag måste det ses som att vi lånar av framtiden och framtiden tillhör ju våra barn.
Hela klimatdebatten har utnyttjats av både radikala och konservativa krafter till att hävda att klimatoro kan och bör placeras på någon form av höger/vänster axel. Det är ju rätt absurt att försöka placera debatten på en höger/vänster axel , det har inte med höger eller vänster att göra. Det har med oss, våra barn och barnbarn att göra. Att använda detta för att skapa en höger/vänster debatt är ju rent imbecillt. Frågan är om du tror att det är det mänskliga beteendet som skapar förändringarna i klimatet.

Om vi tror att det är mänskligheten som ligger bakom förändringarna så är det obegripligt att vi inte gör allt vi kan för att förändra vårt beteende. Så kom ut med din syn på om det är det mänskliga beteendet som påverkar klimatförändringarna eller inte, jag tror det iallafall. Om det är det mänskliga beteendet som påverkar klimatförändringarna så är det bra, för då kan vi göra något åt det.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: