Klimatet blir inte sämre av tillväxt

Många av oss har fastnat i en tankevurpa där man tror att tillväxt måste ge ett sämre klimat. Det är inte tillväxten i sig som försämrar klimatet. Det är snarare vad vi låter växa som påverkar klimatet, inte själva tillväxten.

Det finns tyvärr individer som vill få oss att tro att att det kostar tillväxt att göra gott för klimatet. Dessa krafter talar i egen sak, man vill behålla världen likadan som idag. De vill det, för att kunna bevara existerande strukturer som är fördelaktiga för dessa individer.

På 1800 talet signalerade man framgång genom att äga flotta byggnader och stora egendomar. På 1900 talet var det eftersträvansvärt att bo flott och ha cool bil. Om vi tittar tillbaka så vill vi att omgivningen ska kunna se att detta är en framgångsrik individ bara genom en snabb blick.
Detta har fortsatt in i på 2000 talet, titta bara på de monumentala framgångar som Facebook, Snap och LinkedIn har. Det de stora plattformarna primärt sysslar med är att göra det möjligt för många individer att snabbt kunna kommunicera en bild framgång med många andra individer.

Det som är fantastiskt idag är vi har fler sätt än någonsin tidigare för att visa upp vår framgång. Det enda vi måste göra, är att se till att fler förstår att låga utsläpp är det viktigaste tecknet på personlig framgång.
Herrejösses vilken tillväxt vi skulle få när allt ska byggas om eller köpas nytt för att generera lägre utsläpp.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

En tanke på “Klimatet blir inte sämre av tillväxt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: