Vad ska vi ha kontoret till

När något är digitaliserat kan det ganska lätt flyttas, digitalt data är lätt att flytta. Det som vi inte ännu lärt oss digitalisera förblir svårt att flytta. Vi kan visserligen digitalisera byggnadskontruktionen men byggnaden är fortfarande fysisk och svårflyttad, för att inte tala om hur svårt det är att flytta själva platsen. Vi har ännu inte inte heller lärt oss att digitalisera känslor, trots otaliga Emojis så får vi hålla till godo med digitalisering av bilder och ljud när vi ska mötas kontaktlöst.

Pandemin har drivit fram en utveckling där vi tvingats att anamma lösningar där man tager vad man haver. Det vi har lärt oss är att mycket kan fungera utan att vara optimalt. Och när vi använder dessa lösningar så slipper vi lägga en massa tid på att transportera oss till och från kontoret. Det i sin tur gör att friheten att placera sin bas blir mycket större.
Undersökning på undersökning innan Corona har visat att det vi saknar mest på ett virtuellt kontor är våra kollegor. Kan det vara så att dessa möten med kollegor är det som driver oss att transportera oss i timtal varje dag för att gå till jobbet eller är det bara så att de verktyg som används har varit för dåliga?

Vi åkte ju till kontoret rätt ofta innan Coronan, det verkar dock som kontorsbehovet efter Coronan kommer vara väsentligt lägre.

Det kanske är så att vi trots allt måste tvingas till en förändring av ett invant beteende, eventuella fördelar räcker inte.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

En tanke på “Vad ska vi ha kontoret till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: