Det tar tid att svänga en oljetanker

När man väl har byggt en bild av hur något är så krävs det mycket för att ändra på den bilden.

Sent ska syndaren vakna, igår (29/9) ädrade sig Preem och har kommit på att man inte ska bygga ut raffineringskapaciteten i Lysekil. Det skulle get rätt att öka CO2 utsläppen med 60%. Då skulle Preem kunna ta sig upp på silverplats i ligan för att vara största utsläppare av CO2 i Sverige.
Nu har man kommit till sans och dragit tillbaka sin ansökan. Man kanske har sett sig om och insett att människor inte vill göra affärer med någon som förstör våra barns framtid.


Snart når insikten även till Malung i Dalarna. Söndag 27/9 kom man genom en folkomröstning fram till att man inte ville ha någon vindpark på Ripfjället. Detta är ett för många obegripliga resultat, där människor prioriterar sin egen bekvämlighet över sina barns framtid.


Men ännu mer obegripligt är hur det amerikanska folket fortfarande håller kvar Donald Trump i racet för att bli nästa President i USA. Med sin syn på klimatet kan han verkligen inte älska sina barn och barnbarn.

I alla tre ovan nämnda fallen finns tydliga exempel på hur svårt det är att ändra sig när man börjat följa ett spår, man är beredd att gå väldigt långt för att slippa nesan att ändra sig, att kapitulera inför en annan åsikt.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

En tanke på “Det tar tid att svänga en oljetanker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: