Ladda ner, mer

OTA, är en förkortning av ”over the air download”. OTA är något som betal-tv branschen har hållit på med sen 1995.
Bilbranschen har just kommit på att det är ett koncept man faktiskt måste förhålla sig till. Att kunna ladda ner ny mjukvara over the air bör vara ett absolut krav för en ny uppkopplade bil. Det är något som vi konsumenter bör kräva. Det är ett hygienkrav för alla former av uppkopplade enheter. Ingen kommer att ge dig beröm för att du uppfyller ett hygienkrav, men du måste göra det för att vara med på marknaden.

Att OTA ger en möjlighet att lansera icke färdiga produkter är en helt annan sak. Tillverkaren av vilken som helst produkt vars funktionalitet delvis realiseras med hjäl av mjukvara måste hållas ansvarig för att en nya release som kan laddas ner i en produktenhet är så väl testad så att man kan stå upp för den nya funktionaliteten efter nedladdningen. OTA är inte ett skäl för att släppa ofärdiga produkter utan ett sätt att underhålla och förbättra en redan levererad produkt. Läs gärna mer på inlägget ”Att köpa eller inte köpa”.

Att tvinga en konsument att lägga tid och pengar på att återvända till en verkstad för att låta dem ladda en ny mjukvara är inte bara onödigt utan även ohederlig. Man behöver in vara speciellt konspiratorisk lagd för misstänka att detta är ett sätt för produkttillverkaren att kasta brödsmulor till verkstäderna på konsumentens bekostnad.
Jag kommer iallafall inte köpa en bil som måste tas till verkstan i tid och otid.

Om en produkttillverkares releasekvalitet är så dålig att att liv och lem kan riskeras så borde denne börja fundera på att producera produkter för häst och vagn.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

En tanke på “Ladda ner, mer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: