Det nya nu är sen!

Vi lever i nuet. Varje dag hör eller ser vi hur vi måste ta in nuet, inte vänta på att det blir bättre sen. Vad det talas mindre om är hur viktig framtiden är, för när tiden går så blir framtiden nu, och vi vill ju fortfarande kunna njuta av nuet! En viktig del för att kunna njuta av nuet är vår tro på framtiden och framtiden är ju ett ställe vi vill komma till.

Framtiden kommer att bli bättre, men bara om vi vågar satsa på den. Om vi festar upp allt nu, så har vi inget kvar att satsa på framtiden. Det kanske tom är så att vi lånar av framtiden. Då måste ju framtiden generera nytta både för nu och sen.
Just nu, fortfarande i Pandemin, kan det ibland kännas lite jobbigt att tro på framtiden. Vi får inte tappa tron, för då kan vi lätt glida in i en depression. Sist när vi gjorde det fick det dramatiska konsekvenser, nämligen världskrig.

Tänk vad enkelt det är att komma till en bättre framtid, det är bara att tro på den. Att se de fantastiska möjligheterna och inte bli rädd och springa och gömma sig.
För trots allt: det är omöjligt att pausa tiden.

Kanske värt att investera lite i den, för vi tror ju ändå på den, framtiden alltså.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: