Polarisering

Hade tänkt skriva om hur bra den nya världen är, både när det gäller det amerikanska valet och nytt vaccin, men för båda delarna gäller ”it aint over until the fat lady sings”.

Just nu är vi inne i en period av polarisering, jag vet inte varför, men likt förbaskat så är det så. Vi letar efter situationer där grupper eller idéer kan ställas emot varandra. Gammal mot ung, landsbygd mot stad, rik mot fattig, arbetande mot arbetslös, flexibel mot rigid, höger mot vänster… det finns ingen ände på polariserade situationer som vi kan tänka ut.

Det kanske har sitt ursprung i vårt tidigare liv då det var nödvändigt att snabbt kunna kunna kategorisera händelser som bra eller dåliga. För om en händelse då var farlig så satte man omedelbart sitt liv på spel. Idag är det sällan så, men generna finns kvar. Det går ju så mycket snabbare att bara behöva välja mellan två saker än av ett helt spektrum av alternativ.

Idag när vi kan ta reda så mycket mer än någonsin tidigare i historien är vi rädda för att missa något viktigt, alltså blir vi stressade. Så fort vi blir stressade så letar vi efter det enkla. Med den arvsmassa vi har så söker vi det enklaste alternativet, så vi låter gärna valet vara mellan två alternativ, en polarisering, trots att vi vet att världen är mycket mer komplicerad än så.

Så man kanske ska ta ett par djupa andetag innan man väljer att börja fira!

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

En tanke på “Polarisering

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: