Bra Boris

I en värld fylld av polariseringar (kolla https://www.svtplay.se/klipp/29191586/musikvideo-jag-avskyr-dig-och-allt-du-tror-pa) kliver helt otippat Boris som bor på 10 Downing Street in och visar lite förnuft i sin budget, mycket pengar till miljösatsningar. Vi måste alla förstå att satsningar på klimat och miljö inte alls har med vänster/högerskalan att göra.

När man satsar på klimat och miljö så satsar man på framtiden, i en hel del fall faktisk även på nutiden.

I Dubai fattar man: 2014 var det en sensation när ACWA Power offererade solcellsel för motsvarande knappt 60 öre, och sedan dess har priset alltså fallit med 75 procent. Vid en uppköps auktion gjordes avslut på 16 öre/kWh. Detta ska jämföras med de 35 öre som de svenska storbrukarna ger.
I gruvan fattar man: Man bygger elvägar för för att kunna kunna köra från botten och upp ur dagbrottet med sina jättetruckar, för att sedan ladda sina batterier på väg ner för att hämta ett nytt lass malm.
I investerarekretsar fattar man: enligt PWC har investeringar i klimatteknik ökat med svårfattbara 3 750 procent sedan 2013. Det är tre gånger snabbare än investerings tillväxten inom AI, för att ta en annan omtalad bransch.
Nu har även Boris fattat att klimatomställningen faktiskt är en tillväxtstrategi

Man får hoppas att våra svenska politiker sparar lite av pengarna ,de strör ut för att hålla igång konsumtionen, till klimatsmarta investeringar som dessutom genererar tillväxt.


Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: