Är det godkänt eller inte

Idag började Storbritannien vaccinera mot Covid. Storbritannien har godkänt Phizers vaccin. Och ryssarna gärna vill vara bättre än britterna har ett eget vaccin, Sputnik 5 som är godkänt, faktiskt en dag före britterna. Varför har varken USA eller EU godkänt något vaccin? Sitter det någon som inte har sorterat in rätt papper på rätt plats och håller därmed tillbaka godkännandet? Eller är det så att de här extra dagarnas granskning är då man kan blottlägga det som gör att man måste stoppa godkännandet?

Vi vill ju alla få till en början på ett slut för denna pandemi. Ju hårdare vi är drabbade desto mer sugna är vi på början av slutet. Ju större politiskt tryck som kan utövas mot den godkännande myndigheten desto snabbare kan myndigheten få ur sig ett godkännande så att slutet kan börja. Britterna vill ju gärna visa att det är bra att de har gått ur EU så deras godkännande måste ju vara snabbare än EUs. Putin måste ju visa att med honom vid makten är ju Ryssland inte bara bra, utan bäst. I USA hade det kanske sett helt annorlunda ut om godkännandet av vaccinet hade varit på tapeten någon månad tidigare. Som det är just nu har Trump inget att vinna på att pressa fram ett godkännande. Inom EU finns så många olika politiska agendor att ta hänsyn till så det kan inte byggas upp ett politiskt tryck för pressa fram ett godkännande, så processen för ha sin gilla gång.

Tänk vad skönt att dessa dilemman måste beaktas, för om detta hade varit för tio år sedan så hade vi inte haft något vaccin att ta ställning till.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

En tanke på “Är det godkänt eller inte

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: