Att alltid ha rätt, är inte lätt

Ingen är väl mer polariserande än en journalist, journalister jobbar för att objektivt beskriva den värld där vi bor och den är ju polariserad.
Det som skiljer journalisten från oss vanliga dödliga är att de alltid anser sig ha ett absolut monopol på vad som är rätt. Denna syn påminner inte så lite om Trumpens syn på rätt och fel, ”It is either my way or no way”.
Detta utstrålande av ofelbarhet skapar en perfekt grogrund för fejk news. Journalisternas förmåga att utstråla ofelbarhet och fejk news har lett till att journalisternas trovärdighet befinner sig i fritt fall mot nollpunkten.

När vi ser att journalisterna har fullt upp med att skuldbelägga någon annan, så avtar förtroendet för dem dramatiskt.

Våra journalister har inte fattat att de är en del av etablissemanget och de måste anstränga sig för att återbygga sitt förtroende, annars blir det nog bara fejk news och sociala media!

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

En tanke på “Att alltid ha rätt, är inte lätt

  1. Du har så rätt, man får aldrig sista ordet mot en journalist. Som alltid kan välja att inte publicera, eller klippa bort. Samtidigt är det viktigt att det finns journalistik som granskar. Men det som irriterar mig mycket är alla dessa studioreportar (Aktuellt) som lider av något komplex från de tre O:na som bara vill sätta dit den som intervjuas utan att lyssna på svaret.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: