Ormrädd?

FAANG – med lite generös tolkning av stavningen så betyder ordet huggtand. Det känns som att förkortningen är tänkt att skapa obehag, och det är den nog. Det ena A:et syftar på Amazon, det företag som flest företagare är rädda för. Att det är så beror nog inte på att huvudägaren (Jeff Bezos) är världen rikaste man, utan på Amazons förmåga att ge sig in i nya branscher och snart skaffa sig en dominerande ställning.

Just nu investerar Amazon ganska hårt i ”reneweable energy”. I Sverige har Amazon redan investerat i 211 MW vindkraftsparker, i en tredje satsning (Hästkullen) ska man lägga till ytterligare 275 MW. Amazon är knappast känt som en filantropisk verksamhet, troligen gör man detta för att tjäna mer pengar, så Jeff kan dra till Mars med många stålar och när han väl är där kan han bjuda Musk på bärs. Det kommer nog att bli trångt där.

Direktörerna på EON, FORTUM och Vattenfall kommer iallafall att drabbas av mycket sämre nattsömn, medan vi konsumenter får ytterligare ett alternativ för el-leveranser att välja på.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: