Nu vill jag ha: medicin,medicin, med detsamma

Det är precis som Thore Skogman skrev och sjöng redan för länge sedan. Tore till trots, ibland går det inte fort nog.

Fram till idag har utveckling av vaccin varit en långsam process, typ tio år. Fyra år drug discovery, två år drug development, två år clinical testing och två år formellt godkännande, produktions- och distributionsuppbyggnad.

Med hjälp av AI och samarbete så har vi kapat tiderna för att ta fram ett vaccin ganska drastiskt. Kanske kan vi komma till drug discovery på ett par månader, drug development fyra månader, clinical testning två år, formellt godkännande produktions- och distributions uppbyggnad sex m¨ånader. Totalt blir det tre år, klart mindre än halva tiden mot tidigare, helt fantastiskt! Men inte tillräckligt för att stävja Coronaepidemin. Men med fantastiskt motiverade spelare, ett bredare samarbete och nya hjälpmedel har vi i mänskligheten klarat att kapa tiden för att ta fram och påbörjat vaccination med det nya och efterlängtade Coronavaccinet till under ett år!
Vi får inte glömma bort att det faktiskt går att utföra mirakel, det är inte bara en fråga om tid, det handlar också om att våga tro på framtiden. Detta kan mycket väl vara det julmirakel vi längtat efter.

Så överst i motivationsstegen ligger tron på att vi faktiskt kan göra världen lite bättre.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

En tanke på “Nu vill jag ha: medicin,medicin, med detsamma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: