Smittsam?

Hittills har vi inte fått något svar på om den som är immun efter genomliden sjukdom eller vaccin, kan föra viruset vidare till en ny individ. Om vi inte vet, så kan det ju mycket väl vara så att sjukvården i tron att de räddar liv skriver ut superspridare.

Att hitta och testa 30 000 individer som haft smittan och tillfrisknat kan inte vara så svårt, givet alla smittade. Sen kollar man dessa om de bär på viruset. Om en 95% skyddsnivå för att inte smittas av viruset är OK för ett godkännande av vaccin så borde ju samma sak gälla för att inte föra vidare smitta. Om man vet detta så borde man dela detta omedelbart. Om man inte vet detta så är handlingsförlamningen värre än vi någonsin kunnat föreställa oss.
Om man vet hur detta förhåller sig och har valt att lägga locket på så är det så är det ännu mer obegripligt. Hemligheter leder alltid till spekulation och spekulation är en bra grogrund för konspirationsteorier.
Så ut med det – vet vi eller vet vi inte!

När väl sanning ligger på bordet så kan vi, den finurligaste arten på jorden, sätta alla klutar på att anpassa oss och välja väg in i framtiden.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

En tanke på “Smittsam?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: