Köp upp, lägg ner

Vattenfalls strategi är enligt dem själva ”to enable fossil-free living within one generation”. Jag är osäker på om deras ”Mergers & Acquistions” avdelning verkligen är med på tåget. Vattenfalls största uppköp på senare år är lite svårförstådda med tanke på strategin. Vattenfall betalade ett överpris på 53 mdr på Nuon och 30 mdr för kolkraftverket Moorburg.
Vi får hoppas att det östgötska styret av vattenfall genom nya VD:n Karin Borg leder företaget närmare strategin.

66 mdr skulle enligt SvD näringsliv räcka till de investeringar som behövs för att bli av med en tredjedel av Sveriges koldioxidutsläpp. Jag tror faktiskt att vi skattebetalare och därmed aktieägare i Vattenfall skulle vara mer stolta av att äga ett bolag som bidrar till att minska vårt lands koldioxidavtryck med 33%, än att äga ett bolag som försöker göra kortsiktiga vinster på att släppa ut mer CO2.
Dessutom skulle vi ha kvar 17 mdr till ytterligare investeringar i aktiviteter som leder oss vidare mot en ännu bättre framtid.

När man gör investeringar bör dessa leda mot en framtid som vi kan och vill fortsätta att leva i.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

En tanke på “Köp upp, lägg ner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: