Vem bestämmer?

Big Tech skrämmer skiten ur våra politiker. I och med efterspelet på valet i USA har politikerna förstått att det är fler än de själva som kan påverka allmänhetens åsikter. Det blev ruskigt tydligt att det faktiskt var Twitter och inte politikerna som bestämde att Trump inte skulle kunna pumpa ut sitt budskap..

I det här fallet gjorde det inte så mycket eftersom Twitters handling var önskad av den goda sida, men tänk om det hade varit tvärtom. Faktum är att Big Tech är så stora och starka så att de utgör ett reellt hot mot politikernas önskan att behålla sin ställning som sanningsägare.

Det är känns verkligen som politikerna funderar på hur de ska reglera Big Tech hårt och kraftfullt, så att alla individer kan se hur kraftfulla politikerna är.

Att reglera är svårt, det blir ofta fel. Framför allt om den som reglerar har ett egenintresse i området denne ska reglera. Eftersom det inte finns bara en sanning så är det omöjligt att filtrera bort alla osanningar. Ibland kan man förledas att tro att det finns en rätt väg. Man bör ta i beaktande att de som förespråkar den enda rätta vägen förmodligen har ett syfte med att promota denna enda väg.

Låt oss individer välja vem vi tror på. En eventuell reglering bör fokusera på att stoppa uppenbara lögner och krav på att flagga upp från vilket håll man beskriver en händelse. Det är förvånansvärt likt dagens pressetiska system, det är ju bara det att detta inte kan vara en nationell lösning, internet finns ju faktiskt överallt.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

En tanke på “Vem bestämmer?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: