Det är inte någon annan som kommer att göra jobbet!

Alla har nog nu fattat att vi måste göra något åt klimatet, för om vi fortsätter som idag så kommer klimatet i framtiden förändras, gobalt sett till det sämre. Det gör att alla måste ta ställning till om man kör strutsmetoden, ner med huvudet i sanden, eller om försöker göra något åt situationen.
USA kommer tillbaka till Parisavtalet efter att ha lekt struts i fyra år. Vad Kina håller på med är som vanligt inte tydligt, men de är med i Parisavtalet. En del opinionsbildare väljer att bara se de nya kolkraftverk som planeras i Kina, andra kanske ser den enorma satsningen på förnybart.

Hur som helst är det mycket märkligt hur mycket energi det läggs på att försöka lägga in klimatkrisen på en höger/väster axel. Det är ju knappast så att klimatkrisen är en höger/vänsterfråga, den berör ju oss alla. Det är inte läge att vara dogmatisk, vi måste alla kompromissa för att komma vidare.

Det som behöver göras kommer att kräva resurser, det är något som vi alla invånare på den här planeten måste och kan tillföra. Det är kanske det vi borde ägna oss åt snarare än att fördela skuld till varför vi är där vi är och fortsätta att vänta på att någon annan ska göra jobbet!

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

En tanke på “Det är inte någon annan som kommer att göra jobbet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: