Vem betalar?

Under pågående pandemi är vi upprörda över antalet döda i vårt land, vilket är högst rimligt. När någon man bryr sig om dör är sorgen ostoppbar, oavsett ålder på den avlidna. Som medmänniska är det vår skyldighet att försöka förstå och sätta oss in i den bortgångnes tankar.
Jag tror inte på något sätt att vår myndighet har prioriterat ekonomin över att rädda liv. Målet är nog snarare att behålla en normalitet så gott det går.
Jag tror dock att vi individer borde fundera över vem som betalar. Betalar gör ju faktiskt vi själva, men framför allt är det kommande generationer som får betala.

Den största kostnaden har vi i god anda skjutit till de individer som kommer i generationerna efter oss. Det är de som just nu inte kan hänga på kaféer, festa loss på nattklubbar, fira studenten , skaffa en juste utbildning, skaffa ett jobb…. Sen låter vi dem ta del av räntebetalning och amorteringar för de kostnader som vi har valt att dra på oss för att minimera vår konfrontation med död och armod.

Det är vår skyldighet att förvalta de investeringar som vi valt att göra, så de skapar en bättre framtid. Inte bara en bättre framtid för oss, utan även för alla andra som som ska fortsätta att leva i den framtid vi skapar.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: