Dela med dig?

Jag tror inte många är rädda för framtiden och det är bra, för vi ska alla dit oavsett om vi vill eller inte. Men det är ju klart att lite obehag känner vi till mans, för ingen har varit där förut.

Vi har faktiskt tagit oss till början av vaccinationsfasen mot den sjukdom som plågat oss. Nu kan det sakta bli bättre, vi kan återta mycket av det vi saknat med lägre risker.
Det största hotet mot vår framgång är som vanligt vi människor själva. I egoistiska utfall så vill en del människor att det ska finnas tullar och förbud mot att transportera vaccin till andra människor.
Trots att en del har varit framsynta nog att göra beställningar av vaccin innan vaccinet var färdigt så råder det brist på vaccin just nu. De företag som som uppenbarligen har ljugit om sin förmåga att leverera vaccin är nöjda med att de lyckats skuffa mer av sin risk till oss individer. Situationen har förvärrats av att det även finns opportunistiska nationer, organisationer och individer som girigt vill roffa åt sig vaccin under denna period av brist.

Viruset kommer fortsätta att mutera så länge det finns kvar i vår värld, så storleken av vår värld definieras av hur många vi vill dela vaccin med. När vi inte längre vill dela med oss så får vi dra igång murbygget. Trodde naivt att murbyggandet var en fas som vi lagt bakom oss.

Som väl är kan vi fortfarande välja om vi vill vara giriga och bygga murar eller om vi vill leva i en stor öppen värld med färre girigbukar.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

2 reaktioner till “Dela med dig?

  1. Bra skrivet brorsa, jag håller med till fullo. Jag hoppas att murbyggandet inte tar över för då har vi en otäck värld att vänta oss.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: