Pandemibonus

Det finns en debatt om huruvida ledningar som har åtnjutit pandemistöd kan ha gjort sig förtjänta av bonus. Och visst känns det lite märkligt att någon som har fått hjälp av samhällsmedborgarna ska kunna kamma in en bonus.

Har man uppfyllt sina bonusmål så är man berättigad till bonus om man inte har uppfyllt sina mål så är man inte berättigad till bonus.
Bonusmål skrivs oftast före perioden under vilken man ska uppfylla sina mål, så ingen vet vad som kommer att hända under nästkommande bonusperiod. Att justera dem i efterhand känns helt märkligt. Finns det kanske någon ”force majour” klausul i bonuskontrakt som gör att det räcker bra med att göra så gott man kan. Skulle inte tro det. Bonusmål sätts för att den bonustagaren ska prioritera vissa aktiviteter. Om dessa vid ett visst tillfälle inte längre känns relevanta så får man antingen tala med sin bonussättande chef för att justera målen eller snällt vänta tills planerat bonusmöte.

Jag har svårt att tro att t.ex. Volvo Group förutsåg Pandemin och dess följder. Samt att man dessutom hade lyckats att uppdaterade bonusmålen för 2020. Men är det så, så är det bara att gratulera Volvo gänget till ett väl genomfört jobb och välförtjänta bonus utbetalningar. Att det hela framstår som komplett tondövt ska ju hanteras i bonus- och lönesystemet för 2021.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: