Allt på bredband

Framför allt betal-tv operatörer vill sälja sitt bredband till oss konsumenter ju nu. Man har just fattat att digitaliseringen inom kort kommer att totalt förändra hur deras affärslandskap ser ut. Eftersom alla tjänster kommer att gå på bredband och man redan har direkt kontakt med konsumenter så försöker betal-tv operatörerna att bli bredbandsoperatörer. Men det här med att gräva ner fiberkabel är dyrt så det överlåter man till någon annan. Det man försöker differentiera sig med är tjänstepaketet och kombinationen, det känner man ju igen från förr.

Nu villa alla bolag med självkänsla bli eller förbli grindvakt och bestämma vem som får eller inte får nå konsumenten. Det är en så attraktiv position att i princip alla vill ha den. Det finns många som känner sig manade att ta grindvaktspositionen, alla med mer eller mindre övertygande förklaringar om varför just de ska vara den utvalda grindvakten. Men som konsumenter är det bara den bredbands uppkopplingen till nätet vi vill åt. Låt slaget om vår dyrbara tid hållas på själva nätet. Vi vill själva bestämma vad vi vill lägga vår tid på och det är nog olika för olika individer. Vi vill själva välja vilken tjänst som passar oss bäst.

Köp gärna bredband med kort uppsägningstid, men fall inte dit på kombinationspaketet. Alla tjänsteleverantör är som langare, de vill alltid göra det lätt att börja och svårt att sluta.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: