Att kompromissa

Ett vedertaget uttryck är att det godas värsta fiende är det bästa. Hela pandemin är fullständigt nedlusat med bevis att detta stämmer.

Vi har aldrig tidigare försökt utreda från vilken vaccintillverkare influensavaccinet kommer, vi har nöjt oss med att det är godkänt mot den influensa vi tror kommer att härja vid jul.
Men nu när vi vet att det finns flera olika tillverkare så går debatten stark om vilken leverantör man vill ha.
Det har gått så långt att ett av de tre existerande godkända vaccinen ses som farligare och vi anser att myndigheterna bör stoppa användningen. Om man tittar på statistiken så här långt så är utfallet ungefär 1000 ggr säkrare än p-piller, ändå skrivs p-piller ut och vaccinet pausas.

Risken för att dö av Covid-19 överstiger vida risken att att dö av en biverkning av vaccinet, så vi är visst inte speciellt rädda för att dö. Vi är dock rädda för att dö av en möjlig biverkning av ett visst vaccin.

Att våga lita på någon annans kompromiss är ett stort förtroende.
Detta är ett bra beteende, så till vida att de som pekar ut alternativen har kompetens och ser en helhet, inte bara en detalj.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: