Klimatsmart – javisst

Det talas på tok för mycket om att det finns en kostnad associerad med att bli klimatsmart, det stämmer inte. Det är ju så att vi strävar efter ett ökat BNP. BNP är ett mått på värdet av det som produceras i ett land och om det vi producerar blir lite dyrare att producera, så måste ju BNP stiga. Det är ju inte riktigt så enkelt, för någon måste ju köpa det som vi producerar annars stiger inte BNP.

Har man en stor inre marknad så kan man övertyga aktörerna på denna marknad att vår framtid faktiskt har ett värde och därmed köper vi endast saker och tjänster som leder oss in i framtiden. Saker och tjänster som inte leder oss in i framtiden köper vi inte oavsett pris.

Om man exporterar varor och tjänster till utländska konsumenter, myndigheter företag och regimer och vi är officiellt överens om att människans påverkan av klimatet vi alla lever i, så vore det ju konstigt om man inte prioriterade sina inköp likadant överallt. För det som förstör framtiden vill ingen ha!

Så även om det finns både politiker och företag som vill få oss att tro annorlunda, så är det faktiskt vi individer som bestämmer hur vi vill att vår framtid ska se ut!

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

En tanke på “Klimatsmart – javisst

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: