Klimatkrisen är en politisk mardröm

I den mer utvecklade världen håller vi med hjälp av vaccin på att så sakteliga att krångla oss ur det järngrepp som pandemin har hållit oss i. Detta för att att omedelbart dyka in i nästa stora kris – klimatkrisen. Klimatkrisen är enligt många en ännu svårare motståndare än pandemin.

Ur en politisk synvinkel är klimatkrisen en verklig mardröm eller är det kanske en dröm. Det finns troligen inte EN lösning på problemet utan många mindre lösningar som TILLSAMMANS löser problemet. Dessutom är vi ännu fler och har olika bakgrund som måste komma överens.

Det finns alltså en massa möjligheter att inte göra något alls, bara för att någon annan inte har gjort sitt. Politiker och journalister som strävar mot den bästa lösningen istället för en lösning kommer aldrig att nå fram.

Eftersom klimatproblemet endast kan lösas TILLSAMMANS så kan vi INTE lugnt luta oss tillbaka och lita på våra politiker.
En sak som vi dock kan kräva av våra politiker är att göra till lag är att allt måste märkas med hur mycket klimatpåverkande gaser som en produkt eller tjänst ger upphov till. Journalisterna ska granska att man lever upp till det man påstår. Vår överlevnad är faktiskt viktigare än vem som visade visade trosorna i ”let´s dance”
Först då kan vi konsumenter vara så klimatsmarta som vi vill.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

En tanke på “Klimatkrisen är en politisk mardröm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: