Mer BitCoin

El Salvadors parlament har just sagt ja till att göra bitcoin till en officiell valuta i El Salvador. BitCoin är jämställd med US-dollar. Sen 2001 är US-dollar den valuta som används i landet, de har inte längre någon egen lokal valuta.

Alla valutor handlar om förtroende. För att våga använda en valuta så måste användaren tro att valutan motsvarar ungefär samma värde idag som imorgon. Om man av olika anledningar tror att ens politiker inte klarar denna uppgift så är det bättre att anamma en annan valuta. I El Salvadors fall så tror man att politiker i USA är bättre på hålla US-dollar:n mer stabil än de egna politikerna var på att hålla den Salvadoranska colónen stabil. Eftersom salvadoraner inte var helt säkra på hur de amerikanska politikerna skulle agera så har man nu även satt sitt förtroende till säkerheten hos BitCoin.

El Salvadors förklarande av BitCoins som officiell valuta kan vara ett genombrott för tilltron till krypovalutor, men det kan lika gärna vara ett bevis på den icke tilltro vi känner för våra politiker.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: