Evigt tjat om marknadshyror

Enligt januariöverenskommelsen så måste (s) göra sitt utredningsförslag om en fri prissättning för hyran på nybyggnation till lag. Ett ingånget avtal är ett avtal. Nu verkar kommunisterna vilja fälla den sittande regeringen för detta avtal. Såvitt jag kommer ihåg så har innehållet i avtalet varit känt sen före Pandemin, så varför vill kommunisterna fälla regeringen just nu?

Pengar är en fantastisk uppfinning för att kunna maximera det värde som uppstår av vårt slit och även för att fördela detta värde. Den som har pengar kan byta dessa mot en annan vara. På så sett har vi människor gjort det möjligt att skapa värde där det kostar minst att skapa det, mer oberoende av var eller när värdet konsumeras.
I kommunisternas värld så borde alla ha samma rätt att konsumera oavsett hur mycket värde man skapar. Så om någon bor på en åtråvärd plats, så borde alla som vill kunna bo där. Fast det är ju klart att det blir lite trångt om alla ska bo på samma plats. Man undrar ju vem som ska fördela rätten att bo där. Kanske någon som är lite mer jämlik…

Nä, låt oss använda pengar till det de är bra för, nämligen att fördela värde. Låt ett ingånget avtal vara ett avtal oavsett om du tycker om det eller ej.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: