Snart kan elbilen roama!

Det finns brister med elbilar som inte går att bemöta med dagens kunskap. Till exempel så är det krångligt att ladda. Enligt ”Ny Teknik” så kommer Vattenfall och EON att tillgängliggöra sina tjänster på varandras laddstolpar, en sorts roaming.

När elbilisten idag svänger in till en publik laddare, sker det med en skräckblandad förtjusning. Först och främst lättnaden över att ha hittat till en laddstolpe innan elen är slut. Sen kommer skräcken om man kan ladda bilen här, eller står det någon ivägen och laddar redan? Som grädde på moset så kommer ytterligare en fråga: Är jag medlem i rätt tjänst för att få ladda?

Även om olika parter försöker få oss att tro att det är skillnad på el och el så är det samma sak som kommer ur sladden oavsett vad parterna försöker säga. Det ska vara laddbehovet som styr när du laddar, inte medlemskapet.

Nu har EON och Vattenfall kommit överens om att kunden får köpa elektroner oavsett vems logo som sitter på laddaren, de förstår att konsumenten tycker att el-roaming är bra!

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

En tanke på “Snart kan elbilen roama!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: