Ledare eller följare är ett val du gör

IPCC släppte nyligen en alarmistisk rapport om att klimatet försämras fortare än man trodde. En konsekvens av rapportinnehållet är att vi troligen kommer att missa de mål som vi kommit överens om för 2035.

Det är verkligen synd att alarmism ska behövas för att vi som individer ska börja svänga. De katastrofer (översvämningar, skogsbränder, havsuppvärmning) som vi ser är de dramatiska konsekvenser av klimatförändringarna som sker i små steg. Vart och ett i sig är inte dramatiskt nog att ta sig in i vårt medvetande, men sammantaget leder de till de katastrofer som vi ser och kan därmed ta sig in i vårt medvetande.

Det är jobbigt och svårt att tänka sig att dessa katastrofer är nödvändiga för att vi som individer ska svänga och börja ta små steg mot ett mer hållbart samhälle. När tillräckligt många väljer att svänga och gå före så får många fler en förebild och fler individer vågar då följa den vägen. En blir två blir fyra blir åtta blir sexton…. den exponentiella tillväxten verkar för oss!

Och när vi väl tar de små stegen mot det hållbara samhället så kan vi lita på att de kommersiella intressena driver upp takten på förändring.

Publicerad av Framtiden är här!

Jag är övertygad om att framtiden blir bättre om vi bara tänker efter. Medgundare av 27M, före detta Nokia anställd, digitalTV veteran och teknikoptimist

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: